De Smart Infra Technicus van ASTRIN | Smart Infra wint in de categorie ‘Vernieuwende Samenwerking’ de InfraTech Innovatieprijs 2021

De InfraTech Innovatieprijs 2021 kent drie categorieën: ‘Product Innovatie’, ‘Proces Innovatie’ en ‘Vernieuwende Samenwerking’. De vakjury moest kiezen uit maar liefst 79 inzendingen: een record! Uiteindelijk werden er negen kanshebbers – drie in iedere categorie – genomineerd. Zij hebben op 11 december hun innovaties voor de voltallige jury gepitcht via een digitale bijeenkomst. Daarna koos de jury de winnaars.

Koninklijke Bouwend Nederland-voorman en juryvoorzitter Maxime Verhagen was opgetogen over alle inzendingen: “De inzendingen waren divers. Ze leveren innovatieve oplossingen voor onder andere emissievrij bouwen, ecologisch verantwoord onderhouden, vermindering grondstoffen gebruik, digitalisering van het bouwproces, nieuwe opleidingen en innovatieve installatietechnieken. Al met al levert de opbrengst van de InfraTech Innovatieprijs 2021 aantrekkelijke ‘showcases’ die benut kunnen worden in publicaties en toonbeelden van de innovatiekracht en samenwerking in de infrasector. Ik ben daar trots op.”.

Vernieuwende Samenwerking
In de categorie Vernieuwende Samenwerking ging de prijs naar ASTRIN | Smart Infra met Smart Infra Technicus. Samen met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, onderwijs en opdrachtgevers realiseren zij de Smart Infra Academy. Ze brengen de meest actuele Smart Infra technieken bijeen in een Test- en Innovatielab, realiseren een doorlopende leerlijn door specifieke MBO- en HBO-opleidingen te ontwikkelen en zorgen samen voor erkenning van het beroep van de toekomst: de Smart Infra Technicus.

Gertjan Eg, directeur ASTRIN |Smart Infra nam de prijs namens de samenwerkingspartners in ontvangst. Hij liet na de prijsuitreiking weten trots te zijn en snel werk te maken van het opstarten van de opleiding tot Smart Infra Technicus. “We gaan komend najaar al te beginnen. De opleidingen zijn gericht op de gehele keten: van opdrachtgevers tot monteurs. Alleen als we dezelfde kennis hebben en dezelfde taal spreken, gaan we elkaars wereld goed begrijpen, Als we dat bereiken komen we tot de versnelling van Smart infra projecten om onze grote maatschappelijke uitdagingen aan te kunnen. Mensen die een opleiding willen volgen kunnen zich bij ons melden”.

De prijzen werden uitgereikt door Maxime Verhagen – Juryvoorzitter & Voorzitter Bouwend Nederland en Tjeerd Roozendaal – Hoofdingenieur-directeur Programma’s Projecten en Onderhoud bij Rijkswaterstaat vanuit Studio Ahoy in Rotterdam Ahoy.

De vakjury werd gevormd door Maxime Verhagen – Voorzitter jury & Voorzitter Bouwend Nederland, Doekle Terpstra – Voorzitter Techniek Nederland, Michèle Blom – Directeur-Generaal Rijkswaterstaat, Gerben Wigmans – Concerndirecteur Stadsbeheer Rotterdam, Tomas te Velde – Founder Suit Case en Marcel Hertogh – Professor Infrastructure Design and Management TU Delft. De winnaars van de InfraTech Innovatieprijs 2021 ontvangen een InfraTech promotiepakket ter waarde van € 2.500,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *